Aardedraad Badkamer

In badkamers kunnen verschillende metalen onderdelen en installaties aanwezig zijn. Volgens de nen 1010 moet dwingend vanaf 1 januari 2001 het cap met een 25 mm² groen geel geïsoleerde aardedraad worden aangesloten op de aardedraad in de centrale wanddoos in de badkamer.Aarden Van Bepaalde Ruimtes Voordemakersnl

Verandering voeding beschermingsleiding bij installaties die voor 1 januari 2001 aangelegd zijn komt de beschermingsleiding rechtstreeks vanuit de meterkast naar het centrale aardpunt cap in de badkamer met een blanke koperdraad van 4 mm2 bc 4.

Aardedraad badkamer. Dit houdt in dat metalen pers koppelingen geaard dienen te worden. Badkamer met elkaar verbonden moeten zijn. 1 plaats een wand contact doos wcd in de wand achter spiegel of in badmeubel kast.

Dit is meestal een inbouwdoos waarvandaag een blanke 6 mm draad naar de meterkast loopt waar hij aangesloten is op het aardblok. Metalen onderdelen die in de badkamer aanwezig zijn dienen apart geaard te zijn. Wat doe ik daar nou mee.

Dan gelden voor de badkamer de volgende eisen. Deze aarding dient te worden gemaakt met een blank vertinde koperdraad die ononderbroken is. Mijns inziens is hier niks in gewijzigd en mag als de bewapening zich niet doorzet de vloer ongeaard blijven.

Voorzieningen volgens de nen normering. Daarnaast is het vaak ook van belang om een aardmat te plaatsen. Ik heb een badkamerlamp van de ikea welke ook specifiek is voor badkamers zon bol met metalen rand en binnenin 2x isolatie rondom een keramieken blok.

Alleen geen aarde aansluiting. In de badkamer mogen er alleen stopcontacten bevestigd worden op minimaal 60 cm afstand hemelsbreed van een kraan. De vereffeningen hebben toepassing als er een metaal deel vanuit een andere ruimte de badkamer kan beinvloeden en onder spanning kan zetten.

Elektriciteit aarding en aardedraad. In de badkamer zit een centraal aardpunt ook wel het cap genoemd. Alle waterleidingen en metalen delen van de vloer lewisplaten de badkuip de douche en de cv moeten afzonderlijk geaard zijn blanke aardedraad.

Aarding van een elektra installatie is de verbinding van installaties en apparaten met de aarde grond zodat elektriciteit spanning in de aarde kan wegvloeien die anders op het apparaat of de installatie kan komen te staan. Voor 2001 was de norm om het cap met een aardedraad van 4 mm² diameter direkt aan de meterkast te verbinden. Sinds 1 januari 2001 schrijft de nen 1010 voor dat het cap met een 25 mm² groen geel geïsoleerde aardedraad aan de aardedraad in de centraaldoos van de badkamer aangesloten hoort te zijn.

Het verschil met de situatie van vóór 2001 is dat je toen de cap direct naar de meterkast moest verbinden met een aardedraad van 4 mm². Een mogelijk alternatief is het metalen matje in de vloer van de badkamer zie ook afbeelding. Bij badkamers kun je het beste vrijwel alle vaste metalen onderdelen aarden.

Voorbeelden hiervan zijn een badkuip waterleidingen afvoeren douchbakken en radiatoren. Nou heb ik op de wandcontactdoos wel een aarde draad zitten. Ik heb een kort vraagje.

Bij een renovatie van een badkamer dient men alle metalen delen in de badkamer te voorzien van aarde.Douchegoot Plaatsen KarweiAarding Badkamer Aftappen AardingAarden Van Bepaalde Ruimtes VoordemakersnlSpanning Op Waterkraan Nw NlDe Aarding Wonen En Leven In FrankrijkAarddraad 25 Meter 4 Mm²Betekenis Elektriciteit Of Elektra Symbool Elektra InfonlBetekenis Elektriciteit Of Elektra Symbool Elektra InfonlAarding Van Fonteinkraan In Badkamer Off Topic Sat4all

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*